2015. október 19., hétfő

GM Grízes krémes

Grízes krémes

Köszönöm a receptet Bokréta Veronikának! :)



Kakaós piskóta:

  • 8 ek rizsliszt (130 g)
  • 8 ek cukor
  • 1 ek Szerencsi kakaópor (10 g)
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  •  6 db tojás
  • pici só
  • 50 ml olaj
Krém:
  •  5 dl tej
  • 7 ek rizsdara (120 g)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Ráma
  • 150 g porcukor
 Elkészítés:
  •  A piskóta tésztát 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Nálam a tepsi mérete: 30x40 cm.
  • Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk.
  •  A Rámát habosra keverjük a cukrokkal.
  • A tejből, és rizsdarából sűrű masszát főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a cukros rámával, majd megkenjük a piskóta lapokat ezzel a krémmel.
  • Tálalás előtt a süti tetejét megszórhatjuk kakaóporral.





1 megjegyzés: