2013. november 1., péntek

Gluténmentes Sajtos-kolbászos kiflicskék



Hozzávalók (16 db):
  • 200 g Schar Mix B lisztkeverék
  • 100 g Alfa Mix lisztkeverék
  • 6 g FiberHusk
  • 20 g friss élesztő
  • 1 kk só
  • 300 ml langyos víz
  • 3 ek olaj
Töltelék:
  • kolbász/sonka
  • trappista sajt

Elkészítése:


A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a zsemlét. Ha összedolgoztuk az alapanyagokat, egy jó nagy kört nyújtunk, 16 részre vágjuk, és ízlés szerint teszünk a széles végére kolbászt, és sajtot. A töltelék ízlés szerint variálható. :)




Miután minden cikkre tettünk tölteléket, a széles
végétől kezdve feltekerjük a cikkeket, a legvégén kicsit összenyomkodjuk a tésztát, így nem folyik ki belőle a töltelék sülés közben.
A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kb. 40 fokos sütőben kelesztjük fél óráig, majd 180 fokon kisütjük őket. A tepsi aljára természetesen most is tettem vízzel teli lábast. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése