A recept innen származik, picit azért változtattam. :)
Hozzávalók:
- 30 dkg Alfa Mix lisztkeverék
- 6 dkg cukor
- 4 g FiberHusk
- 2 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 3 tojássárgája
- + 1 egész tojás a lekenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd minden hozzávalót jól összedolgozunk a robotgép dagasztókarjával, amíg le nem válik a tészta az edény faláról.
Meleg helyen, letakarva kelesztjük egy órán át, majd rizslisztes szilikonlapon kicsit átgyúrjuk.
A tésztát 5-6 egyenlő részre osztjuk, kisodorjuk, és csiga alakban feltekerjük. Ha kisebb briós szeretnék, akkor több részre osztjuk.
A briósokat kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük egy felvert tojással, ezután tetszés szerint megszórhatjuk cukorral, mákkal, apróra vágott dióval, mandulaforgáccsal.
175 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni a briósokat, majd kis idő múlva 150 fokon sütjük őket készre.
Tanács:
Az aznap el nem fogyasztott birósokat érdemes lefagyasztani, vagy zacskóba tenni, hogy ne száradjanak ki.
Szia! Ma találtam rád, és nagyon örülök neki. Én is sokat sütök gluténmentesen, épp ma posztoltam egy brióst :)
VálaszTörlésÜdv:
Bogi
Szia Bogi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy erre jártál! :)
Nagyon jó dolgok vannak nálad! Biztos sűrűn meglátogatom majd a blogodat! :D
Szép estét!
Helga