2012. december 17., hétfő

Briós

Francia birós

A recept innen származik, picit azért változtattam. :)



Hozzávalók:
  • 30 dkg Alfa Mix lisztkeverék
  • 6 dkg cukor
  • 4 g FiberHusk
  • 2 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 tojássárgája 
  • + 1 egész tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd minden hozzávalót jól összedolgozunk a robotgép dagasztókarjával, amíg le nem válik a tészta az edény faláról.
Meleg helyen, letakarva kelesztjük egy órán át, majd rizslisztes szilikonlapon kicsit átgyúrjuk.
A tésztát 5-6 egyenlő részre osztjuk, kisodorjuk, és csiga alakban feltekerjük. Ha kisebb briós szeretnék, akkor több részre osztjuk.
A briósokat kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük egy felvert tojással, ezután tetszés szerint megszórhatjuk cukorral, mákkal, apróra vágott dióval, mandulaforgáccsal.
175 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni a briósokat, majd kis idő múlva 150 fokon sütjük őket készre.

Tanács:
Az aznap el nem fogyasztott birósokat érdemes lefagyasztani, vagy zacskóba tenni, hogy ne száradjanak ki. 

2 megjegyzés:

  1. Szia! Ma találtam rád, és nagyon örülök neki. Én is sokat sütök gluténmentesen, épp ma posztoltam egy brióst :)
    Üdv:
    Bogi

    VálaszTörlés
  2. Szia Bogi!
    Örülök, hogy erre jártál! :)
    Nagyon jó dolgok vannak nálad! Biztos sűrűn meglátogatom majd a blogodat! :D
    Szép estét!
    Helga

    VálaszTörlés