2012. november 17., szombat

Vajas, sajtos pogácsa

Vajas, sajtos pogácsa

Az eredeti receptet a Mester Családnál láttam, de sajnos nem találom a linket.
Természetesen itt is változtattam pár dolgon. :)

Hozzávalók:
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 45 dkg Emese kenyérpor
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • pici só
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd minden hozzávalót  jól összedolgozunk.
A kapott tésztát 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel rácsozzuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk sajttal, és kiszaggatjuk a pogácsákat.
A kiszaggatott pogikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése