2012. november 17., szombat

Lángos

Lángos

A recept a Gluténmentes Bt. oldaláról van.





Hozzávalók:
  • 1 csomag Emese kenyérpor (45 dkg)
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • fél pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 ek olaj
  • pici tej

Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk a lisztben, majd minden összevalót jól eldolgozunk. Tej annyi kell bele, hogy jól lapítható, lágy tésztát kapjunk. Ha kész, 1 napot hűtőszekszérnyben pihentetjük. Szokásos módon kisütjük.

Tanács:
  • Sütés előtt jó, ha fél órával hamarabb kiveszünk annyit tésztát, amennyit egyszerre meg szeretnénk sütni, mert akkor megpuhul, és könnyebb formázni is. 
  • Érdemes jó laposra formázni a lángost, mert egyébként nagyon tömény lesz a tésztája. 
  • Az eredeti receptben azt írják, hogy vizes kézzel lapítsuk el a lángost, de nekem jobban bevált a rizsliszttel való beszórás. Abszolút nem ragad úgy a tésztája!
  • Négyünknek (2 felnőtt, és 2 gyerek) két alkalommal volt elég ez a mennyiség.Ez egyszerre 6 nagy lángost jelent.
  • Másnap még finomabb lett! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése