2012. november 17., szombat

Fánk

Fánk

A recept innen származik, de a liszt mennyiségét kicsit növeltem.




Hozzávalók:
  • 50 dkg Emese süteménypor
  • 3 tojás
  • pici só
  • 1 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg olvasztott Ráma
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd minden hozzávalóból tésztát dagasztunk. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk nagy pogiszaggatóval.
A kiszaggatott fánk közepét kilyukasztjuk az ujjunkkal, és a nem lisztes felével a forró olajba tesszük, és fedő alatt aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése